Μακρή: 3.500 ακόμη αναπληρωτές θα πάρουμε για να μπορέσει να επεκταθεί το Ολοήμερο – Υπό μελέτη ακόμα ένα νέο σύστημα διορισμών

Την πρόσληψη 3.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλύψουν τις διδακτικές ανάγκες οι οποίες θα προκύψουν από την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου μέχρι στις 5:30 το απόγευμα ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, στη συνάντηση με το ΔΣ της ΔΟΕ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αλ. Κόπτση.

Η επέκταση του ωραρίου  θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο σε 5.000 τμήματα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων  (σ.σ. αφορά Νηπιαγωγεία και όχι Παιδικούς Σταθμούς) .

Το ωρολόγιο πρόγραμμα θα αναβαθμιστεί με καλλιτεχνικά, θεατρικά μαθήματα κλπ. Επίσης στις επιπλέον ώρες θα γίνεται η μελέτη για την επόμενη ημέρα (σημείωση Daskalopedia: αυτό βέβαια άδικα παρουσιάζεται ως κάτι το νέο καθώς και στο τωρινό Ολοήμερο τα παιδιά κάνουν τα μαθήματα της επόμενης ημέρας).

Νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών

Για το νέο σύστημα διορισμών η υφ. Παιδείας είπε  ότι  η πολιτική ηγεσία μελετά διάφορες προτάσεις. Στην παρούσα φάση, είπε, δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο.

Κατανομή 8.586 νέων  διορισμών εκπαιδευτικών

Η Ζέττα Μακρή διέψευσε τους αριθμούς κατανομής των 8.586 νέων  διορισμών εκπαιδευτικών που είδαν το «φως» της δημοσιότητας.   

Επιλογή Διευθυντών Σχολείων

Ο Αλ. Κόπτσης απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις της ΔΟΕ πότε θα γίνουν οι επιλογές των νέων Διευθυντών Σχολείων, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι έχουν στενέψει τα χρονικά περιθώρια.

Πηγή: esos.gr

Σχολιάστε