Δημήτρης Μπράτης: Η «μεταρρύθμιση» της κ. Κεραμέως

Ο Δημήτρης Μπράτης, πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ , σχολίασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, την πιθανή κατάληξη του περιβόητου Νομοσχεδίου περί «Αναβάθμισης του Σχολείου» της Υπουργού Παιδείας κα. Κεραμέως που έχει ξεσηκώσει τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

Η «μεταρρύθμιση» της κ.Κεραμέως

Την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη συζητείται και ψηφίζεται ,από τους βουλευτές της Ν.Δ.και μόνο το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία,εν μέσω πανδημίας και καθολικής αντίδρασης του εκπαιδευτικού κόσμου.Ένα νομοσχέδιο που η υπουργός παιδείας το βαφτίζει «μεταρρύθμιση» ,αποδεικνύοντας έτσι πως μάλλον δεν γνωρίζει ούτε καν την πραγματική σημασία της λέξης. Γιατί πώς,αλήθεια,μπορεί να ονομαστεί «μεταρρυθμιστικό» ένα πολυνομοσχέδιο που,μεταξύ άλλων, επαναφέρει τη διαγωγή,αυξάνει τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα κι αλλάζει τη φυσιογνωμία του νηπιαγωγείου; Ένα νομοσχέδιο που δεν είναι τίποτε άλλο παρά συρραφή παλιότερων νόμων και διατάξεων;

Βέβαια,ως ένα βαθμό η κ.Κεραμέως δικαιολογείται,αφού το κόμμα της διαχρονικά,απείχε από όλες τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην εκπαίδευση .Καταψήφισε την ίδρυση των Παιδαγωγικών Τμημάτων,την κατάργηση του επιθεωρητή,το ολοήμερο σχολείο,τα σχολεία ΕΑΕΠ,την κατάργηση της έδρας στα πανεπιστήμια,τα νέα αναλυτικά προγράμματα και βιβλία, κλπ. Είναι βέβαιο, άσχετα με το αν το νομοσχέδιο γίνει νόμος του κράτους με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας,πως κι αυτό θα έχει την τύχη παλιότερων νόμων που ναι μεν ψηφίστηκαν ,αλλά γρήγορα ακυρώθηκαν. Κι αυτό γιατί οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις,πολιτικές και κοινωνικές, κι ιδιαίτερα τη στήριξη του εκπαιδευτικού κόσμου ,που καλείται κάθε φορά,να τις εφαρμόσει.Και το νομοσχέδιο της κ.Κεραμέως δεν έχει τίποτε από όλα αυτά.Γι αυτό και είναι καταδικασμένο να αποτύχει.

Σχολιάστε